Daisypath Anniversary tickers
asalamualaikum..selamat datang ke blog budak pipi tembam..terima kasih sudi singgah sini..^^

Sunday, 4 November 2012

Jamuan Perpisahan Budak T.M


 goOd evening fellas...^^
semalam dah cerita pasal preparation nak ke dinner. 
Hari ni nak cerita pulak apa yang terjadi semalam...:)
Dinner ni khas untuk budak-budak semester 5 Diploma Teknologi Makanan..
ehhh...sem 5 baru da buat dinner??? sebab course ni special sikit..:) ktorang jek yang pergi LI (latihan industri) untuk sem 6. yang lain sem 4 da kene pergi pastu masuk poli balik. leceh tol..
so,untung la kan ambil kos TM ni..:)
TEMPAT: De Rhu Beach Resort, Kuantan Pahang.
FEE: RM 30 per head.
TEMA:"BLOCKING COLOUR". *sampai berpinau mata ni tengok ^^
 ok nak cerita la yang kami geng budak-budak chomel DTM 5B pun bergaya sakan jugak...:)
masuk jek solat magrib semua lelaju jek solat Ferrari pun kalah taw..:)
 dinner dinner pun solat tak tinggal okeyh just semata-mata nak make up tebal-tebal, pkai liptik merah-merah, foundation tebal-tebal...dah last sem kannn *sem 6 praktikal dah... :)
 aku sebagai mak andam tak bertauliah pun mula la berkerja keras nak cantikkan kawan-kawan yang dah memang cantik semula jadi... so beratur la plak tunggu giliran masing-masing...haha lawak betul lah... da siap suruh deorang pakai bedak+foundation siap-siap..yelah nak make up 5 orang kot bukan sorang dua.. dinner pulak start awal pkul 8.30 da kene berkumpul..
 
orang first aku make up kan si yatie tu sebab dia shawl styler... nanti dia pulak pkaikan tudung sorang-sorang...huhu penat kot make up orang macam nak race la pulak..
untuk yatie ni mata aku buatkan "cat eye" pakai eyeliner Masterline dari MAYBELLINE. 
aku terangkan sikit sebab mata dia kecik dengan combination warna hijau + bright yellow 10 Golden Emerald dari SILKYGIRL... 
bibir pulak warna dusty pink*pink belacan yg korg suke sgt tuh la.. dari SILKYGIRL kod 24 
as last touch maskara Super Extend Black dari AVON
*ni jek yang mampu as student kannn...^^

then orang ke dua adalah sarah a.k.a maihwayoung..
dia ni jenis simple sikit & ta suka make up tebal-tabal..
mata pun dia tak bagi bubuh eyeliner...
so just pakaikan dia blusher MAC 06
maskara Black Super Extend dari AVON.
sarah 
yang ke tiga si bea addawiah yang bertema Captain America 
biru+merah+putih
dia ni pandai conteng muka sendri so jimat la masa nak make up dia...just touch up kan sikit-sikit jek la :) *nasib baek ada ko bea... =)
bea
si number 4 pulak my loyal roomate (sem 1 3 4 & 5 together) 
nak paggil dia mek kierah la sebub pasni dia jadi ore klate dah *insyaallah...
ktorang sume terkezut kot tengok kulit muka dia jadi licin sangat-sangat.
 pakai foundation bape inci tataw la kan..:)
so untuk dia aku buatkan light "cat eye" sebab mata dia dah bundar dan booolat sangat lagi lagi bila dah buka spec tu ha..:)
dia pun make up nipis jew.. sebab da cun dah! ^^
kiera

so aku la orang terakir kan....*sobs sobs kelam kabut contiang muka. 
haha nasib la tak jadi opera cina. aku pulak guna theme smoke eyes + twilight make up.
tutorial dia aku cari kat youtube jew. combination warna adalah pale yellow+dark grey.
eye shadow ni jenis sparkling so blink blik la mata ceq semalam..:)
untuk bibir aku gunakan 06 Gorgeous dari SILKYGIRL...
me :)

fuhhh...penat duk pot pet pot pet :)
 jum tgk gambar pulak ea....:)
friends forever....

lovely friends....^^

*erk.....yang ni abaikan ek..=)

si cantik ni fatin farhanah *dia memang cantik pun!

bea yatie & huda...

my classmates...


yummy..^^

dessert yg sihat :)
sedihnya lepis ni da berpisah....:(
banyak sangat kenangan dengan MEREKA...
yang pasti tak akan aku lupakan..:)
#BEST FRIENDS LAST FOREVER#

5 comments:

  1. JURU MEKAP TAK BERTAULIAH :)
    opss, tercaplock pulak. malas nak padam.

    ReplyDelete
  2. terima kasih make up kn kiteorg :)
    simple n nice..
    love u cik pp tembam

    ReplyDelete
  3. love cikira & tee atie jugak lah! :)

    ReplyDelete
  4. done follow sini.....jika sudi follow la kita kembali :)

    ReplyDelete
  5. comellnyer die..

    anyway salam kenal yer..

    ReplyDelete

hai incik hensem dan cik comel...^^
kalau rasa comel dan hensem KOMEN sini~ hihihihi~